Zorgaanbod

Individuele begeleiding/behandeling

Door middel van verschillende methodieken wordt er o.a. gewerkt aan planning en structuur, sociale contacten, werk, financiƫn, omgaan met psychische stoornis en/of psychosociale problemen.

Interactiebegeleiding/behandeling

Interactiebegeleiding is gericht op het verbeteren van de sociale interactie van cliƫnt door in de praktijk te oefenen in verschillende situaties (bijvoorbeeld begeleiden van het ochtendritueel, interactie met klasgenoten etc.) Ouderbegeleiding is gericht om ouders te ondersteunen bij opvoedvraagstukken, het bieden van psycho-educatie en ouders met eigen problematiek te begeleiden in de opvoedsituatie.

Ouderbegeleiding/behandeling

Ouderbegeleiding is gericht om ouders te ondersteunen bij opvoedvraagstukken, het bieden van psycho-educatie en ouders met eigen problematiek te begeleiden in de opvoedsituatie.

Gezinsbegeleiding/behandeling

Gezinsbegeleiding is gericht op het verbeteren van begrip, inzicht en draagkracht van een gezin door middel van gestructureerde gezinsgesprekken.

Respijtzorg

Respijtzorg is gericht op het ontlasten van ouders en/of verzorgers door het overnemen van hun taken. Daarnaast zoeken wij samen met cliƫnten naar de mogelijkheid voor het inzetten van mantelzorgers en/of vrijwilligers voor extra ondersteuning.

Behandeling

Wij bieden basis GGZ jeugd in Rotterdam.
Tijdens de behandeling kunnen wij verschillende behandelmethodieken inzetten, waaronder:

  • Psycho-educatie
  • EMDR
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Inzichtgevende therapie
  • Provocatieve therapie
  • (Schemagerichte) Cognitieve gedragstherapie
  • Ouderbegeleiding / mediatietherapie

Groepsbegeleiding/behandeling

Groepsbegeleiding is gericht op het verbeteren van de zelfstandigheid en het zelfbeeld van cliƫnten door gebruik te maken van groepsactiviteiten in kleinschalige groepen, zoals:

  • Sociale vaardigheid- en weerbaarheidstraining
  • Friendzone

E-health

Sinds kort werkt Coach-Point met het e-health platform Therapieland. E-Health betekent ā€˜het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorgā€™, kortgezegd: zorg via internet. Dit betekent dat je als cliĆ«nt zelf bepaalde onderdelen van je behandeling thuis kunt doorlopen via het onlineplatform. Het kan gaan om het lezen van informatie over de klachten die je ervaart of het doen van opdrachten en invullen van een vragenlijst. Maar je kunt ook interessante of leuke filmpjes bekijken. Tussendoor kun je online contact houden met je behandelaar over de vorderingen.